Blåmuslingen ejer en kolonihave i nærområdet, ca. 20 minutters gang fra institutionen. I perioden fra marts til oktober er børnehaven stort set i kolonihaven dagligt.

Der er rigtig gode muligheder for leg og det er i høj grad naturens materialer, der inspirerer legen. Det er fantastisk at se, hvordan børnene kan skabe leg ud af stort set ingenting. Det er ikke altid legetøj der er den største inspirator til legen. I en tid hvor de tekniske muligheder giver børnene mange muligheder for passiv beskæftigelse, lægger vi vægt på et aktivt udeliv.

I kolonihaven dyrker vi vores egne grøntsager, som vi tilbereder over bål. Der tændes stort set dagligt bål - noget børnene synes vældig godt om - specielt hvis der skal laves popcorn over bålet.

Der er rig lejlighed til, at børnene får en grundlæggende viden om naturen - det gælder både dyr og planter. Vi lægger vægt på, at lære børnene glæden ved at være i naturen og passe på den.

Kolonihaven er også udgangspunkt for ture i det omgivende skovområde, hvor der ligeledes er gode muligheder for at studere dyr og planteliv.

Der ligger et mindre hus på grunden, hvor der er mulighed for at trække ind, hvis vejret ikke er alt for godt.